Senioren Actief Bemmel
geeft cursus levensfilosofie

BEMMEL - Moderne levenskunsten. De mens en de kunst van het leven. Deze cursus start met een inleiding in de levenskunst, om vervolgens vier levenskunsten te bespreken en beoefenen.

Levenskunsten, zoals de kunst van het los-laten en de kunst juist om te gaan met emoties spelen in op actuele levenskwesties, zoals het gevoel geleefd te worden, het constant keuzes moeten maken, angsten, onrust, leegte, onverschilligheid en hectiek. De levenskunsten maken het leven lichter. Ze geven energie, versterken de levendigheid en leren goede omgangsvormen te vinden met levensvragen. 

Het zijn geen pijnstillers, oplossingen voor de korte termijn. Ze willen rust laten vallen over levenskwesties en een eigen levensstijl laten ontstaan. Van elke levenskunst wordt besproken op welke levensvragen ze zich richt, welk effect ze heeft op het leven, de onderliggende filosofie en wat nodig is om van de levenskunst een levenshouding te maken. Er komen ook praktijkvoorbeelden aan de orde, af en toe intermezzo’s en regelmatig gedichten als inspiratiebronnen.   

De cursus is in het voorjaar, vrijdagochtend 10.00 - 12.00 uur. Datum 3, 10,17 en 31 maart. Kosten eigen bijdrage 36,00 euro, Voor (meer) informatie kunt u bellen, (bij voorkeur tussen 16.00- 18.00 uur) met cursuscoördinatoren Senioren Actief Bemmel SAB:Anja Berns (sab.anjaberns@gmail.com of 06-16714168 of José van Rossum 0481- 461856.