Verjaardagsfeest 7 jaar op 7 januari 2023 met enkele leerlingen en ouders van ANBI Stichting Talento Metissimo te Lingewaard op. (foto: ACF Langerwerf)
Verjaardagsfeest 7 jaar op 7 januari 2023 met enkele leerlingen en ouders van ANBI Stichting Talento Metissimo te Lingewaard op. (foto: ACF Langerwerf) Foto: ACF Langerwerf

Vaj en Kaj vallen bij zevenjarig Talento Metissimo in de prijzen

LINGEWAARD - Met plezier kijken we terug op de prachtige resultaten van alle leerlingen de afgelopen jaren. Het is alweer zeven jaar geleden dat op 6 januari 2016 ANBI Stichting Talento Metissimo werd opgericht. Het doel: Voorzien in een landelijke behoefte aan educatieve talent-ontwikkeling in Science & Cultuur. Zaterdag 7 januari 2023 werd een gezellige en bijzondere feestavond...

De avond startte voor de ouders vanaf 19.00 uur met een lezing over de Galaxy met van alles erop en eraan over onze Melkweg door Toine Langerwerf. De leerlingen kregen tegelijkertijd educatie van zus Karen over de sterrenhemel en konden na de uitleg zelf aan de slag met wiskundig tekenen, sterren-formule oplossen en uitbouwen. Gezamenlijk konden we rond 20.00 uur bij een bescheiden vuurtje in de tuin samen genieten en onze marshmallows poffen. De telescopen bleven deze keer binnen omdat onder andere Orion in nevelen was gehuld. Bij de vuurkorf volgde namens het bestuur een korte nieuwjaarstoespraak met ontknoping. 

De Cultuurprijs 2022 van Science & Cultuur werd uitgereikt aan Vaj. Hij bouwde tijdens het Europese Metsel & Mozaïek de opdracht 'wensbron' en vertelde zijn wens niet! Het afdakje van zijn wensbron vertolkten namelijk de kleuren van de vlag van Oekraïne met een smiley voor vrede zodat de mensen weer konden glimlachen. Een mooie wens, knap uitgebeeld. Die avond waren er als traktatie in nieuw marsepein witte vredesduifjes en blauwe ijsvogeltjes. Vrede in Europa. Vaj glunderde en kreeg een prachtige beker met applaus!

Sinds lange tijd was er weer een huldiging. Dit keer was het Kaj Wortel (23 jaar) die vorig jaar (en toen student TUE en daarmee amateur) de professionele wereldtop met zijn nieuwe computer-science-programma, veruit had verslagen. Kaj gaf zelf kort en helder uitleg gevolgd door een applaus.
Namens het bestuur was gekozen om de familietraditie ook aan T. Metissimo door te geven; namelijk de letter Q, ofwel de Quality Award. Hierdoor zijn er nu drie generaties mannen en twee generaties vrouwen op een rij die in deze familie eerder deze prijs (van buitenaf!) ontvingen. Binnen Talento Metissimo wordt dit vanaf nu ook mogelijk voor alle betrokkenen bij TM!

En het feest ging door: Onverwacht kwam er een telefoontje van een betrokken sympathisant die vanaf de allereerste dag, of eigenlijk al van ver daarvoor, betrokken was en ook een goede schaker bleek. Hij had zijn Univé  kerst-cheque van 250 weer aan Talento Metissimo geschonken! (www.TalentoMetissimo.nl)