Haalders bos.
Haalders bos. Foto: Herman Hendriks

Bomenexcursie in het Haalders bos

Algemeen

HAALDEREN - Op zaterdag 28 januari om 14:00 uur organiseert IVN RijnWaal een circa 2 uur durende bomentocht in het Haalders bos in Haalderen. De excursie start vanaf de kerk aan de Van de Mondeweg 24 in Haalderen en wordt geleid door onze natuurgids Theo Scholten mobiel 06 44562483.

Het thema van deze excursie is: Hoe herkennen we bomen in de winter. Gezien de grote variatie aan bomen in dit relatief kleine bos is dat een hele uitdaging. Ook in de directe omgeving langs de dijk en de kolk en natuurlijk rondom de kerk komen meerdere bijzondere soorten voor.

Het Haalders bos bestaat uit een aangelegd en gecultiveerd gedeelte deel en langs de dijk een wat wilder gedeelte. Het wordt doorsneden door een lage kwelwaterdijk waarover een wandelroute loopt. Het bos is enige jaren geleden gerenoveerd en vogelvriendelijk gemaakt en voorzien van verharde wandelpaden. Er hangen meer dan 30 nestkasten welke door een werkgroep worden onderhouden.

Denk aan waterdichte schoenen of laarzen en vergeet uw verrekijker niet. Deelname is op eigen risico en gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Meer informatie over IVN RijnWaal is te vinden op www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal.