De deelnemende groep aan de clinic.
De deelnemende groep aan de clinic. Foto: Hennie van Diest

Dynamictennis in Lingewaard

Algemeen

De dynamictennisgroep in Gendt heeft 2022 leuk afgesloten met een clinic, aangeboden door de dynamictennisbond of kortweg de DTBN. Er waren 28 leden die deze clinic met groot enthausiasme hebben gevolgd. De clinic werd gegeven door de 2 bondstrainers. 

Aan het einde van de clinic gaven beide trainers nog een demonstratie van hun kunnen.   Na afloop heeft men onder het genot van een drankje nog na kunnen praten over de tips en tricks welke men geleerd heeft van beide heren. Dynamictennis is voor velen een onbekende sport, in het verleden stond dit bekend onder de naam van Dutch tennis. 

Het is een sport voor iedereen en voor alle leeftijden. Het wordt hoofdzakelijk recreatief gespeeld maar ook zijn er competities en worden er toernooien gespeeld zoals de Gelderse- en Nederlandse kampioenschappen. 
Men speelt dit op een veld ter grootte van een badmintonveld met aangepast racket en een lichte bal. Blessures zoals bij het tennis komen hier vrijwel niet voor en men kan dit tot op hoge leeftijd beoefenen. Ook is gebleken dat men het spel, ook al heeft men nooit gespeeld, snel is aan te leren. 

“In Gendt spelen we in drie groepen, te weten op dinsdag- en donderdagmiddag van 15.00 uur tot 16.30 uur en op dinsdagavond van 19.30 tot 21.00 uur. Op alle dagen is er nog ruimte, waarbij gezegd dient te worden dat de meeste ruimt op donderdagmiddag is. 
De eerste vier trainingen zijn gratis te volgen om te kijken of je het leuk vindt. Kom gewoon een keer kijken en breng sportkledij mee om te oefenen, rackets en ballen zijn voorradig. Iedereen uit Lingewaard is van harte welkom. We gaan weer een gezond en sportief 2023 tegemoet. Eventueel verdere inlichtingen bij G. Vink: 0612162231.”