Herhaalles reanimatie-AED bij EHBO Lingewaard St. Lucas Doornenburg.
Herhaalles reanimatie-AED bij EHBO Lingewaard St. Lucas Doornenburg. Foto: Maarten van den Bosch

Ehbo Doornenburg in actie bij Omroep Gelderland

Algemeen

DOORNENBURG - Maandagavond 16 januari bracht omroep Gelderland een bezoek aan de Ehbo Lingewaard Sint-Lucas Doornenburg tijdens een reanimatie- en AED-herhalingsles. 

Er werd door omroep Gelderland aandacht gegeven aan de terugloop van burgerhulpverleners in Nederland. “We wilden laten zien hoe belangrijk het is dat burgerhulpverleners zich blijven inzetten en bijscholen om er voor te zorgen dat er zo snel mogelijk een reanimatie gestart kan worden. Dit verhoogt de kans op overleven. Burgerhulpverleners in de gemeente Lingewaard zijn vaak eerder bij het slachtoffer dan de professionele hulpverleners, dit in verband met de aanrijtijden, dit maakt dat het dus hèèl belangrijk is dat er voldoende burgerhulpverleners actief oproepbaar zijn. Het zou hèèl vervelend zijn als er iets met iemand gebeurt en er is niemand beschikbaar.

Elk jaar leiden de lokale ehbo-verengingen in Lingewaard en Overbetuwe, in samenwerking met Stichting Kloppend Hart voor Lingewaard en Overbetuwe zo’n 700 burgerhulpverleners op.

Op woensdag 18 januari werden de opnames uitgezonden in het nieuwsblok van Omroep Gelderland en waren onze Doornenburgse vrijwilligers in actie tijdens een herhalingsles reanimatie-AED. Deze is terug te kijken op de site of in de app van Omroep Gelderland.

“Heeft u interesse in een cursus reanimatie-AED OF wilt u graag een opfris-/herhaalcursus reanimatie-AED, dan kunt u meer informatie vinden op de website van Stichting kloppend hart voor Lingewaard & Overbetuwe ; www.kloppendhartvoorlingewaard.nl.”