Foto Mieke Bles samen met de winnares Gerda Berns. (foto: Noud Bles)
Foto Mieke Bles samen met de winnares Gerda Berns. (foto: Noud Bles) Foto: Noud Bles

Overzichtstentoonstelling
van zeven Mieke Bles Kunstprijswinnaars

BEMMEL - Mieke Bles neemt afscheid van de Kunstadviescommissie Lingewaard en omdat ze veel betekend heeft voor Kunst en Cultuur in Lingewaard wordt er een overzichtstentoonstelling voor haar georganiseerd.  

De opening van deze expositie is woensdag 1 februari 's-middags om 16.00 uur in de hal van het Gemeentehuis en op openingstijden zijn de kunstwerken  te bekijken tot woensdag 15 maart. De toegang is gratis.

Op initiatief van de PvdA-afdeling Lingewaard werd in 2006 de stichting PvdArt-foundation opgericht ter gelegenheid van het afscheid van Mieke Bles als gemeenteraadslid (Gendt en Lingewaard) en als wethouder van Gendt. Doel van de stichting: het uitreiken van een tweejaarlijkse aanmoedigingsprijs voor kunstenaars in de gemeente Lingewaard. De prijs bestaat uit een oorkonde, een geldbedrag en een maand lang een solo-expositie in het gemeentehuis van Lingewaard.

Inmiddels hebben zeven (amateur)kunstenaars, woonachtig in Lingewaard, deze prijs in ontvangst mogen nemen. De bekroonde werken werden door een externe deskundige jury beoordeeld.
Cor Melchers, overleden in 2015 was de eerste die de prijs in 2008 uitgereikt kreeg. Daarna volgden Joop Jansen, Rita Oostendorp, Niek van de Looi, Hai Verstappen, Connie Diepstraten en recent werd aan Gerda Berns uit Huissen de prijs uitgereikt.

Nu Mieke Bles definitief afscheid heeft genomen van de Kunstadviescommissie Lingewaard is een ’Ode aan Mieke’ voor haar inspanning op het gebied van Kunst en Cultuur op haar plaats. Door haar zijn mensen gezien, hebben erkenning en waardering gekregen en zij heeft ‘het verschil gemaakt’. Daarvoor krijgt Mieke nu in deze vorm een welverdiend eerbetoon.