Haan op dakruiter protestantse kerk Huissen. (foto: Jenneke Coenen)
Haan op dakruiter protestantse kerk Huissen. (foto: Jenneke Coenen) Foto: Jenneke Coenen

Film Nomadland (3 Oscars!)

Protestantse Gemeente Huissen, Raadhuisplein 35. Viering, elke zondag om 10 uur. 29 januari gaat voor ds. Hans van de Wal (em.). Online te volgen via kerkdienstgemist.nl. Elke vrijdagmiddag inloop van 14-16 uur. Elke woensdag van 17.30-18.00 uur Avondwake Oekraïne ‘Vrede voor iedereen’. Welkom!

We gaan door met de filmavonden, ook al hadden we een lastige start. De 'Beentjes van St. Hildegard' waren door veel mensen al gezien. 'The Father' echter maakte indruk en de film 'Drunk' in dry-januari nog maar eens bekijken? Maar het is vooral leuk om samen te kijken. Bij de kerstfilm ‘Mijn leven is een circus’ waren 11 kinderen, met rode neuzen! Op het programma voor donderdag 2 februari staat de film Nomadland met 3 Oscars (!) geprogrammeerd. 

Na de economische ondergang van haar bedrijf op het platteland van Nevada gaat Fern (Frances McDormand) met een bus op pad om de wereld te verkennen als een moderne nomade. Zo ontdekt ze een ander soort leven in het uitgestrekte landschap van het Amerikaanse westen. Onderweg sluit ze vriendschap met andere nomaden in deze ontroerende film over hoop en veerkracht. Nomadland is de derde film van regisseur Chloé Zhao en in de film schitteren onder anderen David Strathairn en de echte nomaden Linda May, Swankie en Bob Wells. Overige data: 23 februari en 30 maart. Om te noteren!

De toegang is gratis. Er worden natuurlijk wel kosten gemaakt, zoals aanschaf van de film, het verwarmen van de kerk, koffie en het in stand houden van deze filmavonden. Daarvoor wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Introducees zijn ook welkom. Zegt het voort… (Ria Berends & Adriaan Huson)