Leden van de hoogstambrigade Ressen/Lent.
Leden van de hoogstambrigade Ressen/Lent. Foto: Marcel Brouwer

Hoogstambrigade Ressen/Lent zoekt twee nieuwe leden

Algemeen

LINGEWAARD - Stichting Landschapsbeheer Gelderland heeft in samenwerking met de gemeente Lingewaard in 2021 een nieuwe hoogstambrigade opgericht. Het doel is om hoogstamboomgaarden in het landschap te behouden of opnieuw aan te planten. 

Bewoners en bezoekers kunnen genieten van de bloeiende fruitbomen in het landschap. Ook veel verschillende dieren, zoals de sperwer, zangvogels, vleermuizen, wezels en hermelijnen profiteren van de biologische boomgaarden. 

De hoogstambrigade Ressen/Lent onderhoudt een aantal verschillende boomgaarden in Ressen. “Zo snoeien we de recentelijk geplante fruitbomen bij het Kasteelterrein, de oude appel- en perenbomen bij de Kosterwei en de ciderboomgaard van Het Hamerstuk. We onderhouden verschillende soorten fruitbomen: appel, peer, pruim, kers, kweepeer en nashipeer. We snoeien gedurende het snoeiseizoen 1 à 2 keer per maand een ochtend in het weekend.

We zijn momenteel met z’n zessen en vormen met al onze diversiteit een gezellige brigade. We zoeken twee nieuwe leden die het leuk vinden om samen met ons door het snoeien van fruitbomen bij te dragen aan het behoud van (hoogstam)boomgaarden in onze omgeving. Groene vingers zijn uiteraard gewenst en als je al kunt snoeien is dat een pré; maar je kunt het snoeien ook bij ons leren en daarvoor een gratis cursus volgen bij Stichting Landschapsbeheer Gelderland. Dus als je het leuk vindt om af en toe een dagdeel buiten bezig te zijn in een mooie boomgaard, neem dan contact met ons op.”

Reacties zijn welkom via Bernd Wondergem, de coördinator van de hoogstambrigade Ressen/Lent, via bernd.wondergem@lentenaer.nl of 06-23369542. Kijk voor meer informatie op www.hethamerstuk.nl/brigade.