Wulpen in de Gendtse waard.
Wulpen in de Gendtse waard. Foto: Herman Hendriks

Vogelspotten in de Gendtse waard

Algemeen

GENDT - Op zondag 5 februari om 09:00 uur verzorgt IVN RijnWaal een circa twee uur durende excursie vogels spotten in de Gendtse waard. De excursie start vanaf de afrit naar de steenfabriek aan de Waaldijk ter hoogte van de Kommerdijk in Gendt en wordt geleid door de natuurgids Ben Brouwer mobiel 0653927477.

Op woensdag 15 februari om 09:00 uur wordt deze excursie herhaald. “We laten de veranderingen in de polder links liggen en gaan genieten van de mooie plekken die zijn gebleven. Momenteel zullen we vooral wintervogels en watervogels zien maar mogelijk worden we verrast. Er worden regelmatig zeearenden waargenomen, die in de Millingerwaard verblijven en in de omgeving foerageren. Vogels welke we in deze polder veel zien zijn smienten, blauwe en zilverreigers, aalscholvers, grauwe en kolganzen en eenden. Maar ook af en toe wulpen dus wie weet.

Denk aan waterdichte schoenen of laarzen en vergeet uw verrekijker niet. Deelname is op eigen risico en gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.”

Meer informatie over IVN RijnWaal is te vinden op www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal