Afbeelding

Woont u in Essenpas of Oostenvelden in Bemmel?

Algemeen

BEMMEL - Het wijkplatform Bemmel Oost houdt elke maand op de eerste dinsdag van de maand een inloopspreekuur. Dinsdag 7 februari bent u daarom weer van harte welkom vanaf 19:30 op De Hoefslag 28 in Bemmel (gebouw Hofstede, begane grond). U kunt daar terecht met uw vragen, opmerkingen of ideeën met betrekking tot de openbare ruimte in en om deze wijken.

Het wijkplatform bestaat uit inwoners uit de eigen wijk die samen met de gebiedscoördinator van de gemeente Lingewaard werken aan verbetering van de openbare ruimte en leefomgeving. Dat betekent dat we onder andere betrokken zijn bij het verbeteren van de verkeersveiligheid, openbaar groen, speelgelegenheden et cetera.

“Maar ons platform is ook actief betrokken bij de gemeentelijke en provinciale plannen in de omgeving, zoals Papenstraat, nieuwbouw OBC en de rotonde Laco.
Samen met het platform Haalderen Leeft! hebben we begin dit jaar een visieplan opgesteld voor de planning van een nieuwe grote woonwijk in het gebied Bemmel/Haalderen. In dat plan ook een voorstel voor een rondweg om Haalderen en een parallelweg langs de toekomstige doorgetrokken A15. Doel: een goed ingerichte grote woonwijk voor de woningbehoefte van Bemmel en Haalderen in de komende 10 tot 15 jaar. Een ontsluiting van die nieuwe wijk op een manier die niet het huidige verkeersnet nog verder overbelast maar juist een bijdrage levert aan het sterk verminderen van het doorgaand verkeer in de kernen van Haalderen, Angeren Gendt en Huissen. Momenteel onderzoekt de gemeente deze plannen op hun haalbaarheid.”

“Tijdens het inloopspreekuur kunt u over al deze onderwerpen meer te weten komen. Ook kunt u zelf ideeën of voorstellen inbrengen waar wij (liefst samen met u) mee aan de slag kunnen. En wilt u zelf actief worden in het platform dan is dat natuurlijk helemaal geweldig! Kom eens langs of bezoek een keer de website: www.wijkplatformbemmeloost.nl.”