Orgel protestantse kerk in Huissen. (foto: Jenneke Coenen)
Orgel protestantse kerk in Huissen. (foto: Jenneke Coenen) Foto: Jenneke Coenen

Blijf dromen dromen!

Protestantse Gemeente Huissen, Raadhuisplein 35. Viering, elke zondag om 10 uur. Zondag 5 februari gaat voor ds. Bram Grandia. Online te volgen via kerkdienstgemist.nl. Elke vrijdagmiddag inloop van 14-16 uur. Elke woensdag van 17.30-18.00 uur Avondwake Oekraïne. 

Kort geleden zongen wij in onze kerk een prachtig lied van Marijke de Bruijne. Gelukkig op een bekende melodie (lied 72), zodat we goed mee konden doen. Een hele mooie tekst: "Blijf dromen dromen en vergezichten zien!”
Dat is makkelijk gezegd en gezongen in ons veilige Nederland.
Maar zeg dit maar eens tegen Oekraïense vluchtelingen hier. En zeker ook tegen mensen, die daar nog wonen. Die niet konden, of wilden vluchten. Die leven in angst: overleef ik dit, hoe lang duurt het nog? Elke dag zien we die verschrikkelijke beelden van verwoestingen. Van een land in puin, van kinderen die ontvoerd en 'heropgevoed' worden.. Van slachtoffers, hoeveel al? Té véél!
En waarom? Zo los je toch geen conflicten op? Je voelt je boos en machteloos.
En desondanks dit lied tóch zingen? Ja, juist wel!

Lied:

“Wij mensen blijven dromen dromen en vergezichten zien,
een nieuwe aarde die gaat komen, te vinden al misschien.
Wij dromen van de mensenrechten, die ieder mens dan heeft,
niet langer tegen onrecht vechten, daar ‘t recht van liefde leeft.”

Elke woensdag om half zes luidt de klok van onze kerk. Iedereen is dan van harte welkom bij de Avondwake voor Oekraïne. U ook! (Mart Zijlema)