Afbeelding
Foto: Platform Angeren

Wedstrijd Angeren bloemendorp

Algemeen

ANGEREN - Over het algemeen loopt de gemiddelde leeftijd in wijken en dorpen op. Gemiddeld wordt een vrouw 83 jaar en een man tikt 80 levensjaren aan. Het aantal geboren kinderen neemt helaas af. Dit betekent dat de vergrijzing over het algemeen toeneemt. Als dan januari ook nog eens de natste maand ooit was, dan geef dit alles geen reden tot vrolijkheid. Ook niet in de gemeente Lingewaard.

Als klapper op de vuurpijl is sinds kort In Angeren het licht uitgegaan. Als u van Angeren naar Huissen wilt, moet je goede verlichting hebben anders zie je echt niks. Angeren, zou Angeren niet zijn als ze hier niet hun eigen oplossing voor hebben gevonden. Langs de weg en hoog in de lantaarnpalen hebben zij bloembakken gehangen met fleurige Petunias. De lente is in aantocht en Angeren doet serieus een poging om het bloemendorp van de gemeente Lingewaard te worden.

Speciaal heeft de werkgroep bloeiend Angeren een wedstrijd uitgeschreven voor het beste ontwerp voor een eigen bloementegeltje. In navolging van Huissen gaat Angeren een tegel uitbrengen voor haar mooiste bloeiende straat.
De tegel zal jaarlijks worden uitgereikt, maar er wordt nog naarstig naar ontwerpen gezocht. Schetsen, plakwerken, voorzien met contactgegevens kunnen op 19 februari vanaf 16.00 uur worden ingeleverd aan de commissie bloeiend Angeren aan de Zahnstraat te Angeren.

De commissie bestaande uit 11 lokale juryleden zullen de kunstwerken beoordelen op creativiteit en haalbaarheid. Van het winnende exemplaar zal een tegel worden ontworpen van 33 x 33 cm.