Prins Goewan d'n Leste en schoonheid Janneke.
Prins Goewan d'n Leste en schoonheid Janneke. Foto: Danielle Bouwman

Gentenarren pronken er op los

Algemeen

GENDT - Op zaterdag 4 en zondag 5 februari was het na drie jaar dan eindelijk zover. De pronkzitting 2023 van de Gentenarren. Tijdens de pronkzitting pronken diverse artiesten voor het prinsenpaar Goewan d’n Leste en jeugprins Nick de Danslustige met zijn pages Sterre en Janita en adjudant Joep. 

Nadat iedereen de van huis meegenomen tassen vol hapjes hadden uitgestald kon het programma vol dans, zang, muziek en cabaret beginnen. Het werd een avond van louter hoogtepunten.

De Gentenarren verraste door de optredens goed op elkaar af stemmen en middels een rode draad toe te werken naar een climax. De acts wisselde elkaar in een vlot tempo af, waardoor je het gevoel had in een achtbaan vol cabaret dans en zang te zitten. 

De avond werd afgetrapt door Michiel Evers en Bram Bouwman die een variant presenteerde van het populaire tv programma Even Geen Bier. Kaja Peeters gaf de zaal positieve energie met haar typetje Joset en het duo Magic Events brachten een hilarische magicshow op de bühne.

Ook de gentekwekers pronkte weer als vanouds. Met mooie liederen en scherpe teksten wisten zij het publiek iedere minuut te boeien. Ook hun act waarbij ze ons meenamen naar de Chinese markt was goed verzorgd en erg komisch.

John Joosten, Rick Basten en Monique Campschreur brachten met pronkerface een geweldige act waarbij de lachspieren flink op de proef werden gesteld. Vanuit de Thaise massagesalon brachten zij het publiek op komische wijze op de hoogte van verschillende soorten massages en massage olie.

Uiteraard waren er ook de dansen van de prinsenparels en de prinsengarde. Ook de dansgroep van prins Nick de danslustige was van de partij. Na een knallende showdans van de prinsengarde sloot Hugo Peeters de avond af. Dit deed hij door als Elvis Presley het prinsenpaar Goewan d’n Leste en Janneke te trouwen.