Afbeelding
Foto: promotiemateriaal film

TOP filmavond: Here we are

Algemeen

BEMMEL - In ‘Here We Are’ maken we kennis met de vijftiger Aharon (Shai Avivi). Hij woont samen met zijn autistische zoon Uri in het Israëlische Tivon. Aharon is gestopt met werken om zich volledig te wijden aan de zorg voor Uri. Het leven lijkt harmonisch, maar dat is van korte duur. 

Tamara, de moeder van Uri en ex-vrouw van Aharon, wil haar zin doordrukken: Uri moet geplaatst worden in een begeleid wonen project. Ze wordt daarin gesteund door een rechtsuitspraak. Wat volgt is een avontuur waarin vader en zoon op de vlucht slaan voor de keuzes die gemaakt zijn door anderen. Of is vader op de vlucht voor zichzelf? 

Een indrukwekkende film over durven èn kunnen loslaten. De film werd behoorde tot de officiële selectie van het Cannes Film Festival 2020. Tevens werd de film werd genomineerd voor negen Ophir Awards (Israëlische Oscar), waaronder die voor de beste speelfilm.

‘Here we Are’ is te zien in de TheaterKerk in Bemmel op donderdag 16 februari om 20.00 uur. Tickets à 7,50 euro zijn online verkrijgbaar (www.theaterkerk.nl) en bij boekhandel ‘de Toren van Bemmel’.