Afbeelding
Foto: promotiemateriaal van impresariaat

Brahms en Grieg in de TheaterKerk

Algemeen

BEMMEL - Celliste Hanneke Rouw speelde als solist op haar zestiende met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu het Britten). Op deze leeftijd won ze ook een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Inspiratie deed ze op in contact met internationaal vermaarde cellisten als Steven Isserlis en Anner Bijlsma. 

Pianiste Eke Simons voltooide cum laude haar Master Solo Piano aan het Koninklijk Conservatorium. Zij gaf solo recitals o.a. in  Muziekgebouw aan ‘t IJ, het Concertgebouw, tijdens het Grachtenfestival en haar jaarlijkse tournee in Zweden.

Vandaag spelen zij werken van de Noorse componist Edvard Grieg en de Duitse componist Johannes Brahms. Uitgevoerd worden van Edvard Grieg de Cello Sonate, Op. 36 in A minor en van Johannes Brahms de Cello Sonate No 2, Op. 99 in F-major.

Hanneke Rouw en Eke Simons zijn te zien in de TheaterKerk in Bemmel, op zondag 26 februari, aanvang 14.30 uur. Tickets à 15,- euro (inclusief consumptie) zijn online verkrijgbaar (www.theaterkerk.nl) en bij boekhandel ‘de Toren van Bemmel’.