R-chestra
R-chestra

R-chestra in Kasteel Doornenburg

Algemeen

DOORNENBURG - Op zondag 19 februari treedt R-chestra op in Kasteel Doornenburg. R-chestra hecht eraan om cultuur op te vatten als een ongelofelijk dynamisch en hybride fenomeen waar ze zelf volop deel van uit maakt. Vanuit een West Europees perspectief. 

R-chestra absorbeert echo’s van over heel de wereld en veroozaakt ook weer nieuwe, zoals muzikanten dat altijd en overal gedaan hebben en nog steeds doen. Soms werd materiaal van ver gehaald (Oezbekistan, de Kei eilanden) soms materiaal uit een drukke winkelstraat  of restaurant om de hoek. Vaak was er een moment van ontroering die een impuls bleek voor ongedwongen omgang tussen het oude en het nieuwe.

Dat het Nijmeegse R-chestra succesvol is met deze benadering blijkt uit de vijf cd’s die het gezelschap maakte. Ze speelden onder andere op het Sarajevo Zomer Festival, op het festivasl Babylon in Irak en werden door Yo Yo Ma uitgenodigd in het Concertgebouw Amsterdam om te participeren in zijn Zijde Route festival. Radio Nederland Wereldomroep verkoos R-chestra twee maal tot bij het beste behorend van wat Nederland aan wereldmuziek te bieden heeft.

R-chestra bestaat uit: Pieter Klassen, gitaren, Lucien Matheeuwsen, bas. Frans van Geffen, fluiten, Gerie Daanen, accordeon en bajan, Henk wanders, percussie en Johnny Rahaket viool.

Kaarten zijn te koop via onze website www.kasteeldoornenburg.nl of aan de kassa op de dag zelf en kosten 17,50 euro.