Afbeelding
Foto: Ton Heuvelmans

Gehoord in de Theaterkerk.

Algemeen

BEMMEL - Zondag 5 februari waren Willeke Smits (organiste) en UDI te gast bij de Orgelkring Bemmel in de Theaterkerk. Op het eerste gezicht een opvallende combinatie, maar een garantie voor afwisseling van composities en klankkleur. 

Dat bleek direct al aan het begin. UDI startte vol vuur en vaart. Daarna was het de beurt aan Willeke Smits op het Hauptwerkorgel met een bewerking van haar hand van de Holbergsuite van Grieg. Een prachtige vertolking van bekende muziek. Om en om werd zo het concert gevuld met Händel, Rameau en Howe. In deze sfeervolle vertolking van Howe hoorden we ook Jimi Hendriks op piano en Rens Callaars op trompet. 

Het slotstuk was een bewerking van de bekende toccata van Bach, bewerkt voor harmonie en orgel door Ray Farr. Zelden muzikanten onder leiding van dirigent Almer Zijlstra met zoveel plezier horen musiceren. Waarschijnlijk had niemand er bezwaar tegen gehad als dit nogmaals als toegift gespeeld was!

De Orgelkring Bemmel zoekt nog mensen om dit soort concerten mee te helpen organiseren. Als u belangstelling heeft, neemt u dan contact op met Cor van Dalen via c.v.dalen@kpnplanet.nl

Het volgende ‘concert’ van de Orgelkring is op zondag 16 april om 15.00. Dan improviseert organist Gijs van Schoonhoven bij een geluidloze film.