Eeuwenoude Eik in de polder bij Loenen.
Eeuwenoude Eik in de polder bij Loenen. Foto: Herman Hendriks

Natuurwandeling door landgoed Loenen met IVN RijnWaal

Algemeen

SLIJK-EWIJK - Op zondag 19 februari om 14:00 uur verzorgt IVN RijnWaal een circa twee uur durende natuurwandeling op landgoed Loenen.

De excursie start vanaf de parkeerplaats nabij Loenenstraat 1, Slijk Ewijk. Let op want de dijk is afgesloten voor verkeer. De tocht wordt geleid door onze natuurgids Pedro van Gogh mobiel 0654654049.

Het is nog vroeg in het jaar maar als je goed oplet is er al wat van het voorjaar te ontdekken. Samen gaan we kijken of we dit kunnen ontdekken. Het landgoed is eigendom van Staats Bosbeheer en kent al een lange geschiedenis. De grote rivieren hebben hier een belangrijke rol in gespeeld. Water en ijs hebben al heel lang voor grote veranderingen gezorgd in het landschap. De laatste jaren is er veel onderhoud gepleegd en recent zijn op verschillende plaatsen op het landgoed nog behoorlijk grote ingrepen uitgevoerd. 

Goed schoeisel is van belang, het kan nat zijn hier en daar. Deelname is op eigen risico. Meedoen is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Meer informatie over IVN RijnWaal staat op www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal.