Lidewijde Paris. (foto: Hans Kleijn)
Lidewijde Paris. (foto: Hans Kleijn) Foto: Hans Kleijn

Lidewijde Paris bij de Kinkelacademie

BEMMEL - Met veel plezier verwelkomt de Kinkelacademie voor de volgende lezing op 13 maart in de Boekenweek (!), de Nederlandse schrijfster en boekenrecensent Lidewijde Paris.

Als er iemand op aanstekelijke wijze kan vertellen over het plezier van lezen van literatuur, is zij het wel. Een aanrader voor mensen die graag lezen en een aangenaam en zinvol uitje voor leden van leesclubs…

Wellicht kent u haar van haar boeken of als presentator bij AVRO-TROS of als een van de vaste recensenten in de Boekenrubriek van het bekende zaterdagse radioprogramma Nieuwsweekend (omroep Max). Daarin bespreekt zij nieuw uitgekomen Nederlandse en vertaalde romans en bundels.

Na haar studies Nederlands en de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht, werkte ze als journaliste bij NRC Handelsblad en ook vele jaren als redactrice en uitgeefster.

In 2016 richtte ze de Leesambassade op om het lezen van literatuur te promoten. Bekende en toegankelijke boeken van haar hand zijn onder meer 'Hoe lees ik?' (2016)  en '365 dingen die je als boekenlezer wil weten' uit 2018. In 2021 volgde 'Een gedicht is ook maar een ding'. 

Lidewijde Paris praat op aanstekelijke wijze over lezen. Ze geeft handvatten, tips en vragen die je zelf kunt gebruiken om te begrijpen waarom je een boek soms wel of juist niet mooi vindt. Ze geeft talloze voorbeelden en gaat graag met het publiek in gesprek over lezen.

Boekhandel De Toren van Bemmel zal vooraf aan de lezing en in de pauze aanwezig zijn met een kraampje met haar boeken, en die van andere schrijvers, in de hal van De Kinkel.

De lezing is maandagavond 13 maart in cultureel centrum De Kinkel aan de Van Ambestraat 1 te Bemmel. Zaal open vanaf 19.30 uur. Aanvang lezing 20.00 uur. Kaarten te verkrijgen bij genoemde boekhandel of online op www.dekinkel.nl. De prijs is onveranderd inclusief koffie of thee vooraf twaalf euro vijftig.