Afbeelding
Foto:

Valpreventie In Balans, zo blijft u op de been

ANGEREN - Vallen is in Nederland een groot probleem. Gemiddeld valt er elke 4 minuten een 65-plusser. Een valincident heeft veel impact op de zelfredzaamheid en kwaliteit van leven. Maar een val kan voorkomen worden door hier aandacht aan te geven en er zelf mee aan de slag te gaan.

Doe mee aan het beweegprogramma Valpreventie In Balans. Na het volgen van het programma zult u merken dat u meer zelfvertrouwen hebt, zekerder op de benen staat en daardoor minder kans om te vallen.

Zelfstandig en 
zeker op de been

Ook als u ouder wordt, wilt u zelfstandig de dagelijkse dingen kunnen blijven doen. Juist daarom is het belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt met uw lichaam. Met het beweegprogramma Valpreventie In Balans verbetert u uw spierkracht en evenwicht. De kans om te vallen wordt daarmee kleiner. Bovendien verbetert uw algehele conditie, zodat u langer de dagelijkse dingen kunt blijven doen, zoals boodschappen en bezoekjes aan familie.

Het programma

Het programma wordt begeleid door fysiotherapeuten van Fysiotherapie M van der Ploeg en bestaat uit:
Een individuele intake om het valrisico te bepalen.
Een advies op maat om het valrisico te verkleinen.
10 weken, 2 groepstrainingen per week bestaande uit: hindernisparcours, balans- en krachttraining en spelvormen.
Tips en oefeningen om ook thuis aan de slag te kunnen.

Tijden, mogelijkheden en kosten

Kijk op de website www.fysiotherapievanderploeg.nl voor meer informatie. Of neem contact met ons op via 026 325 5272 of mail naar info@mvanderploeg.nl. De locatie is Dorpshuis Angeren, Emmastraat 23 Angeren.
Fysiotherapie M van der Ploeg, Jan Joostenstraat 40a Angeren.