Uniek carnaval vieren in de Schirmbar plus extra tenten voor Café Nr 5 op de Markt in Huissen met DJ Kinki Sminki op zaterdag, zondag en maandag! (eigen foto)
Uniek carnaval vieren in de Schirmbar plus extra tenten voor Café Nr 5 op de Markt in Huissen met DJ Kinki Sminki op zaterdag, zondag en maandag! (eigen foto) Foto: Eigen foto

Carnaval in unieke Schirmbar voor Café Nr 5 / Broekman

Hossen in hartje Huissen bij ‘De Zwaan’

HUISSEN - De Zwaan op de Markt is hét symbool van Huissen. Maar er vlakbij carnaval vieren kon lange tijd niet. Maar anno 2023 wel! En wel in de unieke Schirmbar (plus extra tenten) voor Café Nr 5 / Broekman. Met een puik programma op zowel zaterdag(avond), zondag en maandag! 

De ‘oudere jongeren’ in Huissen (en omstreken) weten het nog wel, carnaval vieren in hartje Huissen. Rondom De Zwaan op de Markt. Maar lange tijd was hossen en zingen en dansen en sjansen op die plek door diverse redenen niet mogelijk.

Maar vanaf dit jaar wél! En op unieke wijze; want nog nooit stond er een Schirmbar in Huissen. Een soort circus-tent met daarin een ronde bar en veel staanplaatsen om drankjes te drinken c.q. feest te vieren. De doorgewinterde (après)-ski-fan kent het fenomeen ongetwijfeld. Mooi detail: deze tent heeft de kleuren van het stadje van plezier; rood-wit.

Wampie 90’s Party

De Schirmbar (plus extra tenten) staat voor Café Nr 5 / modezaak Broekman op de Markt. De ondernemers van beide bedrijven, Michael en Thomas Broekman, zijn dan ook verantwoordelijk voor deze nieuwe, unieke carnavalsbeleving in ‘hun’ Huissen. Ze hebben de handen ineen geslagen met goede vriend Machiel Jeurissen, eind jaren ‘90 (mede-)exploitant van dancing Wampie.

Er is dan ook een Wampie 90's Party in het puike programma van de Schirmbar en wel op zaterdag(avond) 18 februari van 19.00 tot 00.30 uur met gratis entree. Met Kinki Sminki, de dj van de Wampie van 1989 tot en met 1999. Hij draait ook op zondag voor, tijdens en na (van 13.00 tot 19.00 uur) de optocht, ook gratis entree. Én op maandag vanaf 12.11 uur tijdens het Frühshoppen! Kaartjes daarvoor via: www.dekraonigezwaone.nl.

In de Schirmbar ruim baan voor carnaval classics en uiteraard live Hans' ‘hit' ‘O, o, Huissen'. Dus ‘ouderwets’ hossen in hartje Huissen, op nieuwe en unieke wijze. Tip: met de winactie op Facebook (onder andere Café Nr 5), maakt iedere feestneus kans op carnavaleske prijzen!