Afbeelding

‘Ik wil blijven lopen’

Algemeen

LINGEWAARD - ‘Ik ben Gerton Knipping en ik heb heb MS (Multiple Sclerose). Momenteel gaat met name mijn motoriek en de kracht in mijn benen hard achteruit. Ik loop enkel nog kleine stukjes met twee krukken. Op (korte) termijn lijkt een rolstoel een feit. Daarnaast heb ik last van krachtverlies in mijn armen, handen en vingers.”

“Een stamceltransplantatie (HSCT) is de enige manier om dit proces af te remmen. Helaas is er maar één plaats in de wereld waar ik terecht kan met mijn vorm van Multiple Sclerose (MS). Dat is in Mexico.

Ik wil deze operatie ondergaan. In juni. Het slagingspercentage van de transplantatie is in mijn geval ongeveer 70 procent. Maar als het lukt stopt de achteruitgang voor langere tijd, soms wel 10 jaar! Niet behandelen is 100 procent garantie op achteruitgang.

De stamceltransplantatie wordt op geen enkele manier vergoed. De totale kosten voor het gehele traject bedragen maximaal 65.000 euro. De behandeling duurt één maand. Ik voel dat de tijd dringt. Er is plaats voor me vanaf 29 mei!

Ik vind het moeilijk om hulp te vragen. Ik zit op een glijbaan en het gaat hard. Naar beneden. Ik weet zeker dat het lukt om dit te stoppen maar heb hierbij hulp nodig. Ik kan dit niet meer alleen, hopelijk kan ik rekenen op jullie steun.

Ik wil blijven lopen. Meedoen. Mocht er geld ‘overblijven’ dan zal dit worden gedoneerd aan de Stichting Sterker dan MS. Op de site van deze stichting is meer info omtrent de stamceltransplantatie in Mexico te lezen.

Als jullie mij willen helpen kijk dan op https://www.gofundme.com/f/ik-wil-blijven-lopen.”