Herkenbaar in Huissen/Lingewaard en wijde omtrek.
Herkenbaar in Huissen/Lingewaard en wijde omtrek. Foto: Loopgroep Huissen

Buitenmensen bewegen buiten in weer en wind

Algemeen

HUISSEN - “Wij zijn buitenmensen die met de wind in de haren op weg zijn naar een grotere fitheid en daarvoor hardlopen, sportief wandelen of nordic walken.”

Wandelen doe je buiten met vrienden. Leden van de Loopgroep Huissen zijn buitenmensen, ook de wandelaars. De wandelaars van de maandagavond groep verzamelen om 19.30 uur bij sporthal De Brink.

“We starten met ‘inlopen’. Onder leiding van de trainer doen we oefeningen als warming-up voor armen, benen, romp en rug. Als de trainer de wandelroute heeft aangegeven, gaan we op pad. Tijdens de wandeling is de sfeer open en wordt gemakkelijk contact gelegd met elkaar. Nieuwe deelnemers voelen zich dan ook gauw thuis.

Aangezien niet iedereen hetzelfde looptempo heeft, zorgen wij ervoor dat de ‘voorlopers’ regelmatig omkeren om zich weer bij de groep te voegen.
Om 21.00 uur zijn wij terug bij de sporthal waar wij de cooling-down doen. Na de inspanning moet het lichaam namelijk naar rustniveau gebracht worden. Dit zorgt voor een goede afvoer van de afvalstoffen uit de spieren en om je bloedsomloop geleidelijk weer aan te passen aan je hartslag en voorkomt spierpijn en duizeligheid. De oefeningen worden door de trainer voorgedaan net als de warming-up, dus rekken en strekken.

Na afloop gaan we in De Kuul wat drinken (voor eigen rekening). De meeste wandelaars hebben afgesproken om de eerste maandag van de maand gezamenlijk een drankje te nuttigen. Waarbij de gezelligheid voorop staat.

Geïnteresseerd? Kijk op www.loopgroephuissen.nl en meld je aan voor een proeftraining