Drijvend zonnepark Bergerden.
Drijvend zonnepark Bergerden. Foto: Lingewaard Energie

Energiecoöperatie Lingewaard Energie gaat over naar stichting

Algemeen

LINGEWAARD - De leden hebben goedgekeurd dat de energiecoöperatie Lingewaard Energie omgezet wordt naar een stichting Lingewaard Energie. De missie blijft onveranderd: het aanjagen van de energietransitie in de gemeente Lingewaard. 2022 is een belangrijk jaar geweest. 

Er zijn meer actieve leden, meer activiteiten georganiseerd en de belangstelling voor energiebesparing is enorm gegroeid. De energiecoöperatie was de drijvende kracht achter het Energieloket Lingewaard, de Dag van de Duurzaamheid, het drijvend zonnepark in Bergerden, de duurzaamheidsbijlagen bij deze krant en de elektrische deelauto. Minder zichtbaar voor het grote publiek, maar wel effectief is de samenwerking met SWL bij het aanpakken van energiearmoede bij inwoners in onze gemeente. Deze activiteiten zet de stichting voort. Met nu een voltallig bestuur en in samenwerking met de gemeente. 

Een stichting sluit beter aan bij de huidige activiteiten van Lingewaard Energie. In plaats van leden van de coöperatie, kunnen mensen zich als vriend aan de Stichting Lingewaard Energie verbinden. Mensen blijven dan op de hoogte van de activiteiten en zien oproepen voor deelname aan een project of activiteit. 

Aanmelden kan via info@lingewaardenergie.nl en dit is gratis. Mochten er in de toekomst grootschalige opwekprojecten in beeld komen, dan bekijkt de stichting per project de betrokkenheid. Het Energieloket Lingewaard is en blijft het loket voor eerste hulp bij energie besparen en duurzaam opwekken; www.energieloketlingewaard.nl.