Het Nieuw Betuws Kamerkoor.
Het Nieuw Betuws Kamerkoor. Foto: Egon Lamers

Jubileumconcert: (project)zangers gezocht

Algemeen

HUISSEN - Na het succesvolle zomeravondconcert en een sfeervol kerstconcert in het afgelopen jaar is Het Nieuw Betuws Kamerkoor zich aan het voorbereiden op haar jubileumuitvoering. Op 12 november zal het koor onder leiding van Frans van de Loo in de Stadskerk te Huissen het requiem van Fauré ten gehore brengen. 

Dit muziekstuk is terecht al decennialang een publiekslieveling. Het wordt ook wel het requiem van hoop en vertrouwen genoemd. Het is vrijwel het enige requiem uit de muziekgeschiedenis waarin het geweld van de dag des oordeels achterwege blijft. Het is daarom mild en intiem van karakter Een strijkersensemble en een organist verzorgen de begeleiding en als solisten maken Claudia Wijers en Martijn Sanders hun opwachting. Beiden hebben hun sporen in de muziekwereld en bij ons reeds lang verdiend. 

Naast het requiem worden werken van andere componisten uitgevoerd, zoals het verrassende ‘Five mystical songs’ van Williams. “Kortom: u kunt genieten van een aansprekend en afwisselend programma. Het duurt nog wel even, maar reserveer de middag van 12 november alvast in uw agenda!

Belangstelling en zin om mee te zingen? Wij zoeken ook projectzangers. Zie www.nieuwbetuwskamerkoor.nl.”