Het is niet niks om Long Covid te hebben.
Het is niet niks om Long Covid te hebben. Foto: CDC/Unsplash

Veel animo lotgenoten contactgroep Long Covid

Algemeen

HUISSEN - Als je Long Covid hebt, kan dat veel impact hebben op je leven. Daarom is er in het Zilverhuus in Huissen een lotgenotencontactgroep gestart. Op 15 februari was de eerste bijeenkomst, maar er bleek zoveel animo, dat er mensen op de wachtlijst geplaatst moesten worden. De groepsgrootte is namelijk 8 personen en dat is ook echt het maximum.  

“We zijn daarom op zoek naar nog meer lotgenoten die hun verhaal en ervaring willen delen, om nog een groep te kunnen ‘vullen’. Met name zoeken we hier nog jongeren voor (twintigers/dertigers). Zij hebben namelijk wellicht andere manieren om met Long Covid om te gaan.”

De locatie en tijd is nog onbekend: we willen eerst in kaart brengen hoeveel interesse er is en aan de hand daarvan gaat de initiatiefnemer in samenwerking met Stichting Welzijn Lingewaard een tijdstip en locatie regelen. De bijeenkomst vindt in de ochtend plaats en zal ongeveer twee uur duren. De bijdrage voor koffie/ thee zal een euro zijn.

Dus: is het herkenbaar voor je en wil je andere mensen met Long Covid ontmoeten? Meld je dan aan bij Herma de Vries: hermadevries2@gmail.com. Vermeld dan je naam, woonplaats en leeftijd.