Anja, Gerie, Prins Mike en Prinses Angela. (foto: De Kleibakkers fotografie)
Anja, Gerie, Prins Mike en Prinses Angela. (foto: De Kleibakkers fotografie) Foto: De Kleibakkers fotografie

Orde van de Vlinder voor het Baggergat

Algemeen

HAALDEREN - Gerie Verhoeven heeft tijdens de sleuteloverdracht de Orde van de Vlinder ontvangen van de burgemeester. En u mag zich afvragen waarom, wel dat kan ik u vertellen.

Hoe het begon… Gerie startte samen met zijn vrouw Anja op het hoogste niveau in de carnavalswereld. Samen werden zij in ’t Baggergat het prinsenpaar tijdens de eeuwwisseling van 1999 - 2001. Het verbaasde dan ook niemand dat zij onthuld werden als Prins Gerie van het Millennium en Prinses Anja.
Na zijn ambtsjaren als prins te hebben vervuld, trad Gerie toe tot de raad van 11. Tussen deze mannen voelde hij zich erg thuis. Ruim twintig jaren volbracht hij deze schone taak waar hij uiteindelijk uitgroeide tot een senior binnen de Raad. In de raadsjaren had hij vele ideeën over optredens, muziek, dansjes en zelfs een Kleibakkerslied werd gecomponeerd door hem. Je zou hem de Opa van de Raad kunnen noemen en we willen hem eigenlijk niet meer kwijt. Maar zo als dat gaat heeft Gerie afgelopen november afscheid genomen van de raad van 11.
Gerie is vanwege zijn bewezen diensten toegetreden tot het Senaat. Daarnaast is hij een drijvende kracht in de Prinsenkeuze commissie. In Haalderen staan Gerie en zijn vrouw daar erg om bekend.

Uit het bovenstaande is wel op te maken dat wij hier met een echte carnavalsgenieter te maken hebben. Welke activiteiten de Kleibakkers ook het carnaval organiseren, Gerie en zijn vrouw Anja zijn eigenlijk altijd van de partij. Altijd in de regelstand om het carnavalsfeest in het Baggergat tot een groot succes te maken voor jong en oud. “Gerie gefeliciteerd en bedankt, het is je gegund en meer dan terrecht”. Namens alle Kleibakkers, 3x Alaaf