Toren Protestantse Kerk Huissen. (foto: Johan Dijkstra)
Toren Protestantse Kerk Huissen. (foto: Johan Dijkstra) Foto: Johan Dijkstra

Veertigdagentijd: ‘Mag ik bij jou…?’

Protestantse Gemeente Huissen, Raadhuisplein 35. Viering, elke zondag om 10 uur. Zondag 26 februari gaat voor ds. Dick Kruyt (em.). Online is de viering op elk moment te volgen via kerkdienstgemist.nl. Elke vrijdagmiddag van 14-16 uur koffie/thee en een praatje bij de inloop. Elke woensdag van 17.30-18.00 uur avondwake Oekraïne. Kom binnen en voel je welkom!

Als carnaval gevierd is, is er de kater. Voorbij, weer een jaar wachten. In de kerken gaat het feest verder. Misschien dat sommigen van u de oude naam voor carnaval nog kennen: Vastenavond. Carnaval is geen los feestje, maar het begin van de vastentijd van 40 dagen, tot Pasen. Dit vasten is ter herdenking van de 40 dagen die Jezus in de woestijn vastte. 

Jezus leefde uit de liefde voor mensen. Hij wilde delen wat hij had: zijn tijd, zijn aandacht, zijn leven. Maar de mensen laten hem alleen, de weg loopt dood op een kruis. Juist daar blijkt dat liefde sterker is dan de dood. 

In het lied van Claudia de Breij ‘Mag ik dan bij jou?' herken ik zelf de gevoelens en vragen die in de Veertigdagentijd naar voren komen. God die in Jezus aan ons mensen vraagt: mag ik dan bij jou? Ik wil samen met jullie leven, ik kan niet in mijn eentje God zijn. En tóch: het lukt soms niet in het leven. We raken elkaar kwijt. Zoeken op wat écht belangrijk is: mag ik dan bij jou...

Mag ik bij jou schuilen, als het nergens anders kan?
Als ik bang ben, ’t is mij te donker,
mag ik dan bij jou? (Matthijs Glastra)