Afbeelding
Foto:

‘Wonen in het Wapen’

BEMMEL - De kogel is door de kerk. De in een troosteloze toestand verkerende feestzaal van Het Wapen van Bemmel wordt afgebroken om plaats te maken voor 20 prachtige appartementen. De vergunningen voor dit project Wonen in het Wapen zijn rond en de verkoop start op 11 maart aanstaande in…, jawel.., het Wapen van Bemmel.

Het Wapen van Bemmel (en de daarbij horende feestzaal) zijn van oudsher een begrip in de regio. In 1949 werd Het Wapen op de huidige locatie geopend. De aanpalende zaal, geheel onderkelderd met onder meer kegelbanen, dateert van 1963. Iedereen ging Danse bij Jansse en dankzij een actieve ondernemersvereniging traden er allerlei topartiesten, van Willeke Alberti tot Jacques Herb en van de Zangeres zonder Naam tot André van Duijn, op. Het was zogezegd ‘the place to be’.

De familie Janssen runde Het Wapen van Bemmel meer dan 100 jaar. Voordat ze in 1949 op de huidige locatie neerstreken, zaten ze met een pand aan de overkant van de Dorpsstraat, precies op de plek waar nu de Dr. Poellstraat begint. In de jaren negentig werd het horecabedrijf verkocht omdat er binnen de familie geen opvolger was. De huidige uitbater zorgt ervoor dat Het Wapen van Bemmel nog steeds het kloppend hart van het dorp is. De feestzaal wordt echter al 20 jaar niet meer gebruikt en is in de loop der jaren ernstig vervallen.

Op deze unieke plek verrijst nu een schitterend appartementencomplex dat voor een enorme opwaardering van het historisch centrum zal zorgen. De twintig appartementen variëren in grootte van 83 tot 188 vierkante meter. Meer weten: www.woneninhetwapen.nl