Foto van de voorstelling 'Spoorloos'.
Foto van de voorstelling 'Spoorloos'. Foto: Sportfoto Angeren/Hans Gerichhausen

Theater goed voor het zelfvertrouwen van kinderen

Algemeen

ANGEREN - Bijna een maand geleden, op zondag 29 januari, was het weer zover het einde van 18 toneellessen bij Theater in de Maak! Twee voorstellingen stonden er op het programma. Groep 1 speelde ‘De betoverde Schilderijen’ met kinderen van de basisschoolgroepen 1 - 4. Groep 2 speelde het stuk ‘Spoorloos’ met kinderen uit de basisschoolgroepen 5 - 8.

De kinderen waren wel een beetje zenuwachtig toen ze de zaal steeds voller hoorde worden. Er zaten wel 140 personen in de zaal, dus toen het doek open ging was het even slikken. Maar wat hebben ze het goed gedaan. Je ziet het zelfvertrouwen met de minuut groeien en wanneer het applaus klinkt zie je hoe trots ze op zichzelf zijn.

‘Ik wil wel meedoen met de lessen, maar doe niet mee met de voorstelling’ had één van de kinderen gezegd. En kijk ze nou eens staan! Deze ervaring pakt niemand ze meer af. Toneelspelen is meer dan een toneelstukje opvoeren. Het is over een drempel stappen, je bloot durven geven, vertrouwen hebben in jezelf en je mede spelers. Dit kun je de rest van je leven gebruiken. Spreekbeurt of een presentatie geven? Deze kids draaien hun hand er niet voor om!

Benieuwd naar de lessen van Theater in de Maak? Kijk op www.theaterindemaak.nl en meld je aan voor een gratis proefles. We repeteren elke donderdagmiddag in het Dorpshuis in Angeren.