Deelnemers werken aan decorstukken.
Deelnemers werken aan decorstukken. Foto: Jeugdtheater StairKees

Laatste loodjes voor StairKees’ Kusje d’r op

Algemeen

‘Kleng, Kleng, Kleng’... in Theater Kees in Huissen wordt hard geklust aan het decor van Jeugdtheater StairKees’ nieuwste voorstelling: Kusje d’r op. Na het daverende succes van de thriller ‘Ausfahrt zum Rastplatz’ van vorig seizoen, werkt de jeugdgroep nu aan een hele andere voorstelling.

Robynn Fréhé, 15 jaar oud en tevens de jongste deelnemer, is dolenthousiast over de aanstaande uitvoeringen in maart. “Ik weet niet of ik zolang kan wachten hoor”, vertelt ze een tikkeltje zenuwachtig. “Dit jaar mag ik een kleine rol vervullen in het stuk, maar dat maakt me niks uit. Dat we samen aan deze productie werken maakt me al super blij.” 

Bij Jeugdtheater StairKees werkt een groep jongeren ieder jaar aan hun eigen theaterstuk. Zo wordt er nu hard gebouwd aan het decor en worden volgende week de eerste lichtstanden geprogrammeerd. Daarbij worden de deelnemers geholpen door vrijwilligers van Theatergroep Koperen Kees.

In ‘Kusje d’r op’ begint Ammé na haar studie geneeskunde aan een nieuwe stap. Ze gaat zich specialiseren tot kinderarts. Ze wordt gekoppeld aan Lian, een leuk, optimistisch ventje. Terwijl Lian wacht op zijn donornier, wil Ammé een alternatieve behandelingswijze proberen. Kan ze Lian daarmee helpen of staat ze straks voor een groter dilemma?

‘Kusje d’r op’ is te zien in Theater Kees in Huissen op 11, 17, 18, 24, 25 maart én 1 april. Voor 7,50 euro kun je op 11 maart de try-out zien! Kaarten bestel je via www.stairkees.nl. De kaartverkoop is al gestart, dus wees er snel bij!