Het mozaíekteam voor Het Zilverhuus.
Het mozaíekteam voor Het Zilverhuus. Foto: Annemiekes Photography

Het Social Sofa Mozaïekteam

Algemeen

HUISSEN - Het pronkstuk bij de viering van het 50 jarig bestaan van de wijk De Zilverkamp is de Social Sofa. Dit blijvende aandenken, zal als het gereed is, een prominente plaats krijgen in het hart van onze wijk. 

Misschien hebt u zich als bewoner van De Zilverkamp wel afgevraagd waar die betonnen sofa nu wordt  gemaakt? Dan is het goed om te weten dat een aantal vrijwilligers uit De Zilverkamp al maanden bezig is met het prepareren van de mozaïeken bekleding in Het Zilverhuus. De betonnen sofa staat op de binnenplaats. 

Het mozaïeken gebeurt door, steentje voor steentje te plakken op gaas, gebaseerd op de tekeningen van leerlingen van de bovenbouw van Het Drieluik en ‘t Holthuus. Afgelopen donderdag is een mijlpaal bereikt, en zijn grote delen van de sofa op het gaas klaar. Nu wachten op mooi weer zodat het op de bank geplakt kan worden. Daarna moeten nog allerlei stukken opgevuld worden, en natuurlijk nog voegen. 

Op de foto zien we de leden van het mozaïekteam die maand na maand gedisciplineerd bezig zijn geweest met de voorbereidingen. Om het complete resultaat te bekijken moet u nog even geduld hebben, tot de officiële onthulling. De burgemeester mevrouw Kalfs zal op 10 juni de sofa in gebruik nemen.

De Social Sofa wordt mede mogelijk gemaakt door Lingewaard Doet! en door een genereuze bijdrage van het Vlinderfonds. Heb je nog ideeën, stuur ze naar Comité 50Jaar, zilverkamp50@gmail.com.