Bart Janssen met rechts op de achtergrond zijn familie.
Bart Janssen met rechts op de achtergrond zijn familie. Foto: CV De Kleibakkers

Bart Janssen grootste Kleibakker

Algemeen

HAALDEREN - Zaterdagavond met het carnaval is zoals ieder jaar de grootste Kleibakker uitgereikt. De grootste Kleibakker wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon, duo of groep die zich inzet voor Haalderen. 

Dit jaar werd deze uitgereikt aan Bart Janssen van het Ambacht. “Al jarenlang maakt hij onze huisorders, afscheids tegels, de tegeltjes voor de jongste en oudste Kleibakker maar natuurlijk ook de mooie plaquette voor de Grootste Kleibakker. Als wij deze op komen halen is het ook altijd een genot om naar zijn mooi gemaakte creaties te kijken, maar niet alleen in het Ambacht vind je zijn mooie creaties. 

Als u eens door het mooie Haalderen wandelt kijk dan eens naar de huizen, bijna overal hangt er wel wat aan de gevel wat gemaakt is in het Ambacht. Bart is zaterdagavond met hulp van zijn familie naar zalencentrum De Kolk gekomen, hij had dan ook totaal geen idee dat hij verdiend de grootste Kleibakker zou worden. Wij hadden de moeder van Bart, Marietje Janssen, met haar familie uitgenodigd naar De Kolk te komen. Zij is al een aantal jaren de oudste inwoner van ons Baggergat. Marietje heeft namelijk een keer gezegd dat ze na een bepaald aantal keer het zelf zou komen ophalen. 

Bart nogmaals gefeliciteerd, je hebt de titel grootste Kleibakker meer dan verdiend en wij willen ook de familie bedanken voor het helpen om Bart zonder enig vermoedde in zalencentrum De Kolk te krijgen.”