Informatieve avond van Alzheimer Café Lingewaard. (foto: Ruud Viëtor)
Informatieve avond van Alzheimer Café Lingewaard. (foto: Ruud Viëtor) Foto: Ruud Viëtor

Het belang van bewegen en valpreventie

HUISSEN - Desiree Buitink, geriatriefysiotherapeut, komt tijdens het Alzheimer Café Lingewaard op woensdag 8 maart vertellen over het belang van bewegen en hoe je de kans op vallen kunt beperken. 

De bijeenkomst wordt gehouden in de Zandse Kerk, Van Wijkstraat 33, in Huissen. De kerk is vanaf 19:00 uur open. Aanvang: 19:30 uur. De toegang is gratis.

Dementie en cognitieve problemen leiden tot een verhoogd valrisico. De gevolgen van een val hebben een grote impact op de zelfredzaamheid van ouderen, het langer thuis kunnen wonen en de kwaliteit van leven. Elke vijf minuten belandt er een 65-plusser op de spoedeisende hulp na een val. Onder ouderen met dementie is de kans op een val zelfs twee keer zo groot doordat ze minder soepel bewegen en meer moeite hebben met het bewaren van hun evenwicht. Ook herkennen ze gevaarlijke situaties minder goed.

Vroege signalering van een verhoogd valrisico is cruciaal, omdat mensen met dementie vaak ernstig letsel oplopen door een val. Net als bij ouderen zonder cognitieve stoornissen is valpreventie belangrijk voor mensen met dementie.

Informatie

Op 8 maart is iedereen van harte welkom in het Alzheimer Café Lingewaard (ACL). Het ACL is een ontmoetingsplaats, waar mensen met (beginnende) dementie, hun partners, mantelzorgers, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen. De gastvrouwen ontvangen je hartelijk en zorgen dat je je gelijk thuis voelt. Kom gerust een keertje kijken.

Het is prettig als we weten dat je komt, dan kunnen we een plekje voor je reserveren. Graag aanmelden bij: w.vietor@alzheimervrijwilligers.nl.