Wandelen langs fraaie plekjes in Huissen. (foto: Archief NTV)
Wandelen langs fraaie plekjes in Huissen. (foto: Archief NTV) Foto: Archief NTV

Met wandelsportvereniging Nooit te Ver op pad

HUISSEN - De wandelsportvereniging Nooit te Ver heeft in maart haar 68e ledenvergadering. De vereniging is in 1955 opgericht en heeft al een rijk verleden. In haar beginjaren was het wandelen in grote groepen populair. 

Er werd deelgenomen aan landelijke wandeltochten. Soms met drie volle bussen toog men naar een nieuwe wandeluitdaging. Die tijden zijn helaas voorbij. Er zijn veel alternatieve sportactiviteiten gekomen en het computertijdperk heeft ook zo zijn impact. Verder is er in de huidige tijd steeds minder behoefte om je binden. 

Toch is in beweging blijven van groot belang voor je gezondheid. In groepsverband wandelen op een vast tijdstip heeft daarenboven ook nog een sociale functie en geeft ook een veiliger gevoel. Nooit te Ver biedt de mogelijkheid om elke dinsdagochtend deel te nemen aan een groepswandeling, start om half tien vanaf De Hazekamp te Huissen. Zeker ook voor nieuwe bewoners van Huissen een unieke gelegenheid  om hun nieuwe woonomgeving te leren kennen. Deelname is gratis. 

Zij die lid willen worden van Nooit te Ver om maandelijks deel te nemen aan een groepswandeltocht elders in Nederland kunnen zich melden bij het secretariaat (thewil.knuiman@gmail.com). De eerstvolgende groepswandeling is gepland op zondag 12 maart en voert ons naar het Brabantse Mill. De plaatselijk wandelsportvereniging Amicitia organiseert daar een wandeltocht die deel uitmaakt van de 48e winterserie.

Ook dit jaar zal Nooit Ver weer acte de présence geven om in mei het bevrijdingsvuur dat vanuit Wageningen naar Huissen is gebracht over te brengen naar Haalderen. Na een korte herdenkingsplechtigheid bij het plaatselijke monument nabij de kerk wordt deze activiteit afgesloten met een samenzijn.