Resultaat ZWAB-actie 25 februari. (foto: Marga Reintjens)
Resultaat ZWAB-actie 25 februari. (foto: Marga Reintjens) Foto: Marga Reintjens

Na het carnavalsfeest

BEMMEL - Zaterdag, 25 februari zijn we als ZWAB op pad gegaan met ongeveer 16 m/v. En zo vlak na  carnaval was dit hard nodig. Want overal lag rotzooi. Heel veel blikjes, plastic flessen met statiegeld, maar ook glazen flessen. Veel, te veel carnavalsafval zoals ontzettend veel gekleurde snippers, confetti, serpetines in allerlei vrolijke kleurtjes. 

Maar nu droevig hangend in struiken, bomen, hekken en goten. De glans is er dan helemaal vanaf. Nog maar net bekomen van de hoeveelheid vuurwerkafval, is nu het volgend rotzooi gevend feest voorbij. En waarom zoveel rotzooi op straat? Waarom denkt men dat tijdens een buitenfeest, optocht, braderie, kermis, kerstmarkt het normaal is om afval op straat te gooien? Vraagt iemand zich af hoe dit afval van de straat wordt verwijderd? Staat niemand erbij stil hoe zuinig we moeten zijn op dit kleine stukje aarde? Zodat de volgende generaties er ook nog plezier van kunnen hebben. Geef dan het goede voorbeeld en deponeer je rommel in de daarvoor bestemde afvalbakken of neem het mee terug naar huis om het daar weg te gooien. Maar dump het niet in de goot, struiken, bos, natuur of vijver. 

Door de inspanningen van ons clubje is Bemmel weer enigszins toonbaar, het centrum is aangepakt en ontdaan van achtergebleven rommel. Rondom De Gouden Appel, Dorpsstraat, Kinkelplein, AH, Jumbo en Lidl plein is goed opgeruimd. Ook richting Bemmel Noord/langs de Linge is geruimd. Men kwam terug met verschillende volle zakken en een aantal kunststof wieldoppen.

Dat onze acties worden gewaardeerd bleek wel uit het feit dat we verschillende duimpjes kregen, complimentjes werden gemaakt, koffie kregen aangeboden (dank Ellen Buiting) en op deze dag zelfs voor iedereen een doos met ledlampen. Deze werden gratis uitgereikt door het Energieloket, deze vrijwilligers stonden bij het oude pand van de Coop in De Assenburg.  Samen goed bezig! Dank jullie wel voor jullie inspanningen mensen van het Energieloket. 

De volgende ZWAB-actie is op zaterdag, 25 maart om 09.45 uur verzamelen bij de Theaterkerk in Bemmel. Tot dan en blijf gezond.