Werkzaamheden aan basketbalpleintje.
Werkzaamheden aan basketbalpleintje. Foto: Hans van Halder

Werkzaamheden in speeltuin aan de Koelhuisstraat begonnen

Algemeen

HUISSEN - Al enkele dagen wordt er volop toegewerkt naar de opening van de nieuwe speeltuin op het Binnenveld. Vorig jaar heeft de eerste face van de aanpassing van de speeltuin plaatsgevonden. 

Enkele leden van de Wijkorganisatie ’t Zand Binnen-Buiten hebben er voor gezorgd dat de speeltoestellen van de speeltuin uit de Vlierstraat toen hier zijn geplaatst. Via de tientjesactie in 2022 van Lingewaard doet is voldoende geld opgehaald om een nieuw speeltoestel en tennistafel te kunnen bekostigen.
Door de lange levertijd kon niet eerder begonnen worden met het plaatsen van de toestellen. Inmiddels is vorige week begonnen met het uitgraven van een stukje grasveld en deze week is het basketbalpleintje opnieuw bestraat. Donderdag wordt het speeltoestel geplaatst.
Volgende week wordt de tafeltennis tafel geplaatst en wordt valzand gestort. Voor het eind van de maand wordt er nog een boom en enkele struiken aangeplant. Daarmee hebben de kinderen op het Binnenveld er een prachtige speel locatie bij. Hiermee is weer een project, die was opgenomen in het Wijk Ontwikkelplan, van de Wijkorganisatie afgerond.