Lidewijde Paris. (foto: Hans Kleijn)
Lidewijde Paris. (foto: Hans Kleijn) Foto: Hans Kleijn

Leesworkshop door Lidewijde Paris

Algemeen

BEMMEL - Lidewijde Parisis te gast in de Boekenweek bij de Kinkelacademie in Bemmel. De Boekenweek heeft dit jaar het thema ‘Ik ben alles’. Een wat wonderlijk thema maar wel één waar je van alles in kunt stoppen en dus ook van alles uit kunt halen. Kinderen weten het misschien beter dan volwassenen maar in boeken kan alles en kun je alles en iedereen zijn. 

De Kinkelacademie is dan ook bijzonder blij met de komst van boekenschrijfster en recensent Lidewijde Paris op 13 maart. Haar lees!workshop sluit mooi aan bij het thema van de boekenweek: Hoe leiden schrijvers ons naar andere werelden, andere tijden en laten ze ons in andere hoofden kijken? Wat maakt het medium boek juist zo magisch in dit opzicht? Aan de hand van veel actuele romans laat Lidewijde ons zien hoe we misschien wel meer en/of  andere dingen uit een boek kunnen halen als we lezen. 

Na 25 jaar boekenvak begon Lidewijde met De Lees!ambassade om het literaire lezen op een onderhoudende en toegankelijke manier aan de man/vrouw te brengen. Van haar eerste boek Hoe lees ik? werden meer dan 17.000 exemplaren verkocht; het is langzaamaan een klassieker.

Lidewijde is naast schrijver ook presentator, interviewer en docent aan diverse opleidingen. Ze is boekbespreker bij Max Nieuwsweekend op NPO radio 1 en heeft in drie steden het programma ‘Hoe lees ik een film?’. 

Leesliefhebbers zijn welkom op 13 maart vanaf 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur) in het cultureel centrum De Kinkel, Van Ambestraat 1 in Bemmel. Kaarten à 12,50 euro (inclusief koffie/thee vooraf) zijn inmiddels te verkrijgen bij de Toren van Bemmel of online op www.dekinkel.nl.