Nooit te Ver voor lentewandeling naar Mill

Algemeen

HUISSEN - Zondag 12 maart gaan de wandelaars van Nooit te Ver voor hun eerste jaarlijkse lentegroepswandeling naar het Brabantse Mill. De locale zustervereniging Amicitia, die deze tochten organiseert, heeft weer leuke parkoersen uitgezet. 

Vertrek vindt plaats vanaf het Kampstuk hoek Bredestraat en de Gochsestraat  te Huissen om respectievelijk 9.30 en 9.35 uur. De tocht voert onder andere door de Langenboomse bossen. Dit gebied wordt ook door defensie gebruikt voor oefeningen van verbindingseenheden. Door dit gebied loopt ook het zogenaamde Duitse lijntje, de oude spoorlijn van Boxtel naar het Duitse Wezel.
In deze omgeving bevinden zich verder enkele heideveldjes. Dit alles maakt de natuur in deze omgeving tot een paradijs voor roofvogels waaronder de havik. Samen met andere gebieden in de nabij omgeving vormen deze bossen een schitterend natuurlint tussen Oss en Venray. Er kan worden deelgenomen aan wandelingen van verschillende afstanden tussen de 5 en 40 km. De routes zijn uitgepijld en gaan deels over verhard en onverhard terrein. De start is vanaf het cultureel centrum Myllesweerd, gelegen aan de Kerkstraat te Mill.  

Rond de klok van vijf uur wordt men weer in Huissen terugverwacht. Wandelliefhebbers die eens kennis willen maken met de groepstochten van NTV kunnen een eerste keer gratis meereizen. Zij dienen zich dan voor donderdag 9 maart aan te melden bij Coby Vermaas (coby.vermaas@gmail.com of tel. 026-3254411). En weet wel vol is vol. Voor de wekelijkse groepswandeling in en rondom Huissen op de dinsdagochtend, aanvang 9.30 uur start aan De Hazekamp te Huissen, is nog voldoende ruimte. Het gaat om tochten van ruim een uur. Iedereen is welkom en deelname is gratis.