Ogen

Protestantse Gemeente Huissen, Raadhuisplein 35. Viering, elke zondag om 10 uur. Zondag 12 maart, voorganger ds. Kees van Bochanen. Online via kerkdienstgemist.nl. Elke vrijdagmiddag inloop van 14-16 uur, voor koffie/thee en een praatje. Elke woensdag van 17.30-18.00 uur Avondwake Oekraïne. Kom binnen en voel je welkom!

Als we oog hebben voor iets betekent dat in ons taalgebruik dat we er speciale aandacht voor hebben. Dat gaat iets verder dan ‘ergens een oogje’ op hebben. Als we oog hebben voor de andere mensen, kan dat dat betekenen dat we zorg en aandacht hebben voor mensen.

Van oudsher kende de kerk het introïtusgezang voor de 3e zondag in de veertigdagentijd ‘Oculi semper ad Dominum': mijn ogen zijn alleen gericht op de Heer. Het komt uit de oude Latijnse Bijbelvertaling van Psalm 25. Die Psalm vormt in onze Protestantse Gemeente in Huissen dit jaar de rode draad bij onze vieringen in de Veertigdagentijd. In ons Liedboek staan maar liefst vijf verschillende versies van deze psalm. ‘Houdt mij in leven, wees Gij mijn redding', en ‘Naar U gaat mijn verlangen Heer', zijn twee van die aansprekende zettingen van Bernard Huijbers. Wij zullen tot Pasen deze twee versies gebruiken in onze vieringen. Oog hebben voor, aandacht hebben voor. Dat doen we ook elke week voor de verschrikkingen van de oorlog in Oekraïne en andere delen van de wereld. Elke woensdagavond in onze kerk aan het Raadhuisplein van 17.30 -18.00 uur even het oog hebben op iets anders. Stil zijn, een kaars opsteken en elkaar een kaars van vrede aanreiken. Op deze wekelijkse Avondwake en bij de vieringen in de Veertigdagen tijd bidden we om vrede en kijken we uit naar het Licht van Pasen. Welkom! (Herman Schimmel, cantor-organist).

Themamiddag Protestantse Gemeente Huissen, maandag 13 maart 2023: op de Bijbel geïnspireerde vertelling. Alweer de vierde thema-middag van dit seizoen. Het thema is een vertelling met als basis korte verhalen uit de Bijbel. Elly Morelissen zal deze middag vorm geven. Niet alleen de vertelling, maar ook de gesprekken die daarna ontstaan zullen boeiend zijn. Ontvangst vanaf 14:30 uur met koffie/thee. We sluiten af om 17:00 uur na met elkaar gezellig van een drankje (met of zonder alcohol) genoten te hebben. Meer informatie: Emma Bongers, 06 23  80 55 86, Mariette van Herwijnen, 06 23 31 71 90.