Met dank voor het niet opruimen. (foto: Jan de Groot)
Met dank voor het niet opruimen. (foto: Jan de Groot) Foto: Jan de Groot

Ingezonden brief

Hondenpoep

“Begint dat gezeik over honden nu wéér”, hoor ik u denken. Het antwoord is “ja”, omdat u, beste (?) hondenbezitter mij daartoe aanleiding geeft. Ben ik dan een hondenhater? Nee hoor, geen liefhebber, maar zeker geen hater.
Al eerder memoreerde ik hier het in mijn ogen idiote honden(uitlaat)beleid van de gemeente Lingewaard. Maar goed, dat is een politieke zaak. De praktijk nu: er zijn door de gemeente uitlaatstroken aangewezen en op bordjes staat dat er geen opruimplicht is. Maar inmiddels zijn er veel hondenbezitters die ieder plantsoen gebruiken als uitlaat-, c.q. poepplaats voor hun hond, ook al staat dat niet als zodanig aangegeven.
Echter, het wordt helemaal te gek nu ik ook steeds vaker hondenpoep op de stoep tegenkom. Toppunt en aanleiding voor dit stukje was de enorme hondendrol die vanochtend pontificaal op mijn oprit lag te dampen.
Kijk, een hond kan er niets aan doen, maar zijn baasje/bazinnetje des te meer. Dan geldt wel degelijk een opruimplicht. En de tijd voor mooie woorden is voorbij: hondenbezitters die dat niet opruimen zijn in mijn ogen asociaal!

Jan de Groot, Bemmel