Afbeelding
Foto:

Koken en samen eten op De Minkhof

BEMMEL - Vaak hoor je mensen zeggen: “Alleen eten, dat is zo ongezellig!” De Minkhof biedt voor zijn deelnemers drie dagen in de week de mogelijkheid deel te nemen aan een gezamenlijke twee gangen maaltijd, die ter plekke vers bereid wordt, vaak met producten uit de eigen tuin.

Vrijwillige kok Ernie vertelt dat zij al vierenhalf jaar in de kookgroep zit en dat ze ervan geniet als zij anderen ziet genieten. “Alleen de plek al: de groentetuin, de bloementuin, de kas, de kippen, verse kruiden en dan binnen en buiten mensen die bezig zijn met schilderen, bewegen, spelletjes, yoga, hout bewerken, biljarten, jeu de boules en ga maar door. Als je rond een uur of elf binnenkomt, komen de etensgeuren je al tegemoet!

Ik merk dat de deelnemers het fijn vinden: samen aan tafel, het contact, een praatje maken en dat er voor ze gekookt wordt. En natuurlijk houden we rekening met de wensen van de deelnemers. Zo is lasagne een van de lievelingsgerechten. Er wordt regelmatig aan de deelnemers gevraagd of ze wensen hebben voor de volgende keer en ook met diëten wordt rekening gehouden."

Voor Ernie is dat niet het enige waardoor ze het op De Minkhof zo fijn vindt. “We hebben een heel fijne kookgroep, die we binnenkort nog hopen uit te breiden met nieuwe koks. We stemmen af met de tuingroep en krijgen ook inspraak in de te verbouwen kruiden en gewassen. We hebben allemaal een passie voor koken en er is één professionele kok die ons zo nodig adviezen geeft.
Wat is er fijner dan je passie te gebruiken om anderen te zien genieten!!”

Mocht u deze sfeer en een maaltijd zelf een keer willen proeven, dan kunt u contact opnemen met Annelies Vermeulen, tel. 06-13028950 of Carla Tap, tel. 06-19093820