Werk aan de kerk
Werk aan de kerk Foto: Anita Staal

Kerk in Gendt

GENDT - Zondag 12 maart is de derde zondag van de 40-dagentijd. Dit is de zondag die volgt op de biddag voor gewas én arbeid, die dit jaar valt op woensdag 8 maart. 

Vroeger werd op veel plekken de biddag voor het gewas gevierd. In de loop van de jaren ’80 werd ‘arbeid’ aan de naam toegevoegd, en daaronder verstond men toen ook al meer dan alleen ‘betaalde arbeid’. Het is een gelegenheid in het kerkelijk jaar om eens extra stil te staan bij wat ‘werk’ voor ons betekent en of het daarbij alleen gaat om ‘betaald werk’ of juist ook allerlei ‘onbetaald werk’. Denk bij dat laatste aan mantelzorg, huishoudelijk werk, maar ook het vele vrijwilligerswerk.

We lezen deze zondag een tekst uit het boek Prediker (2,20-26). Voor Prediker is werk (betaald en onbetaald) leeg, wanneer het ontaardt in moeizaam gezwoeg. Op die manier is het een zwart gat waarin al je levensenergie verdwijnt. Van je werk en de vruchten ervan, zegt Prediker, moet je samen met anderen genieten. In het Hebreeuws staat er letterlijk ‘je moet je ziel het goede laten zien’.    

De collecte is voor gedetineerden in Nederland. U kunt het overmaken naar NL79 RABO 0116 4443 20 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Gendt Doornenburg o.v.v. gedetineerden. De komende agenda. U bent van harte welkom.

14 maart 19:30 uur: gespreksgroep ‘De Verdieping’, aanmelden: predikant@gendtdoornenburg.nl. Daarna krijgt u het steeds wisselende adres.
15 maart 10.00 uur, 70+ gesprekskring in bovenzaal van het parochiecentrum Nijmeegsestraat 2A.