Kerken samen in actie voor Oeganda

ANGEREN - Op 'de Lentekriebels' in Angeren op zondag 2 april, komen de protestantse kerken van Angeren, Bemmel, Gendt, Lent, Oosterhout en Ressen samen in actie op het kerkplein van de kerk in Angeren aan de Molenstraat. 

Op het kerkplein zullen zij dan kramen en tafels en stoelen neerzetten waar van alles te koop is. Koffie, thee en limonade met gebak en cake, tweedehands boeken, plantjes en bloemstukjes. Er komt een poffertjes kraam en een hobbykraam, waar kaarten en andere zelfgemaakte spullen te koop zijn.
Ook zullen twee koren in de kerk een Benefietconcert geven. Schip Ahoy treedt om 13.00 uur op en om ongeveer 15.00 uur zullen de Notenkrakers uit Gendt optreden. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Tenslotte wordt er ook nog een loterij gehouden met mooie prijzen. Veel vrijwilligers van alle kerken helpen aan dit evenement mee.

De volledige opbrengst van deze actie bij de kerk, komt ten goede aan een project van Kerk in Actie, dat de kerken al voor het derde jaar steunen: 'Nieuwe kansen voor straatkinderen' in Oeganda. In de hoofdstad Kampala van Oeganda, proberen duizenden kinderen te overleven door te bedelen op straat. Kerk in Actie probeert samen met een Oegandese organisatie, deze kinderen op te vangen en hen te begeleiden met hun ouders naar een beter bestaan. "Helpt u ook mee om dit project te steunen, door het kerkplein en de concerten te bezoeken?"