Romke van de Kaa. (foto: https://www.romkevandekaa.nl/)
Romke van de Kaa. (foto: https://www.romkevandekaa.nl/) Foto: https://www.romkevandekaa.nl/

Lezing over

de onderwereld van de tuin

BEMMEL - Op zaterdag 18 maart houdt IVN RijnWaal de algemene ledenvergadering in De Veldschuur in Bemmel met om 15:30 uur aansluitend een zeer interessante lezing van Romke van de Ka, bekend van vele publicaties in de Gelderlander, over de onderwereld van de tuin.

De lezing is ook toegankelijk voor niet-leden. Aanmelden is noodzakelijk aangezien het aantal plaatsen beperkt is. Een vrijwillige bijdrage door niet-leden wordt op prijs gesteld. Aanmelden kunt u via Secretariaat@ivnrijnwaal.nl

In 2020 publiceerde van de Kaa zijn boek ‘De onderwereld van de tuin.’ Van microbe tot mol. Een boek waarin Van der Kaa ons een kijkje geeft in de wondere wereld onder onze voeten.

‘In één emmer tuingrond zit meer biodiversiteit dan in de hele Amazone.' Want naast een wereld boven de grond, bevolkt door planten, insecten en vogels, bevindt zich in de tuin een tweede wereld. Een ondergrondse gemeenschap van larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen. Dat die gemeenschap bestaat zal niemand verrassen, maar dat alle aanwezigen in die microkosmos druk met elkaar communiceren is ronduit verbazingwekkend.

Romke van de Kaa boogt op een lange carrière van kweken en tuinieren. In zijn boek De onderwereld van de tuin verdiept hij zich in de wereld onder de grond en zelfs in de taal waarmee er daar gecommuniceerd wordt. Na deze tocht door de onderwereld is het onmogelijk om nog met dezelfde blik naar je eigen tuin te kijken.