Schakende olifanten jong en ouder, bij Talento Metissimo op het 7e Nationale Schaakconcert zondag 23 april.
Schakende olifanten jong en ouder, bij Talento Metissimo op het 7e Nationale Schaakconcert zondag 23 april. Foto: Toine Langerwerf

Het zevende nationale schaakconcert in Lingewaard

Algemeen

LINGEWAARD - Op zondag 23 april kan men zich tot 10.00 uur inschrijven voor het 7e Nationale Schaakconcert te Lingewaard op de Oeverkamp 30. 

Dit lenteschaakconcert van Talento Metissimo voor jong en ouder vindt midden in de natuur plaats en heeft een bekend programma met: 1. Muziek-Interval-Race (MIR), 2. Schaaktriade en 3. Heraldiek. Deze educatieve activiteit staat ook dit jaar weer in het teken van behoud van de boszoom rondom d’Oeverplas Plakse Wei met zoal de ijsvogels, libellen, vlinders, salamanders en kikkers.

Na een verrassende opening rond half elf volgt de oergezellige muziekrace met intervalklokjes. Na de lunch kun je individueel of met een schaakmaatje meedoen aan de schaaktriade en Metissimo’s Simultaan (individueel). De kunst-liefhebber kan genieten van mooie heraldiek, al dan niet zelf gemaakt. De schaak- en muziekprijsuitreikingen volgen zodra de uitslagen bekend zijn.

Entree is gratis inclusief één consumptie en een kleine versnapering. Graag eigen lunch en drinken meenemen. Het is fijn als je je tijdig voor de MuziekRace en de Schaaktriade aanmeldt om teleurstelling te voorkomen.

ANBI Stichting Talento Metissimo is landelijk actief op het gebied van educatieve talentontwikkeling in Bèta en Cultuur. Voor informatie zie:  www.TalentoMetissimo.nl of bel een van de contactouders: 06-255-06-566.