(foto: Cristina Zetterberg)
(foto: Cristina Zetterberg) Foto: Cristina Zetterberg


Houdt u van muziek?
Dan zoeken wij u!

LINGEWAARD - De Betuwse bedevaart naar Kevelaer vindt dit jaar niet zoals gewoonlijk plaats op de tweede donderdag van augustus, maar op zaterdag 13 mei. "Ook dit jaar willen we deze bedevaart weer ondersteunen met een gelegenheidskoor en een gelegenheidsharmonieorkest."

"Voor beide groepen zijn we nog naarstig op zoek naar koorleden en muzikanten, die hun medewerking hieraan willen verlenen. We willen er weer een mooie dag van maken, mede omdat we vanwege corona en de hitte vorig jaar deze mooie bedevaart jaren niet hebben kunnen laten doorgaan. 

Het koor 

We gaan dit jaar diverse werken uitvoeren met medewerking van de sopraansoliste Ingrid van Bommel. We hebben nog behoefte aan alle stemgroepen, maar met name aan sopranen, alten en tenoren. U kunt zich opgeven door een e-mail te sturen naar gerard@rutjes.nu U krijgt muziekfiles toegestuurd, zodat u alles thuis kunt oefenen en verdere informatie over de repetities. We zingen het Ave Maria en Panis Angelicus van César Frank, het Laudate Dominum van Mozart en het Jubilate Deo van Marco Frisina. 

De harmonie

Vanwege het verzetten van de datum kunnen een aantal muzikanten die normaal altijd meedoen, deze keer hun medewerking niet verlenen. We zijn daarom naarstig op zoek naar instrumentalisten in alle secties. We hopen toch een mooi orkest te kunnen samenstellen. Mocht u interesse hebben dan kunt u zich opgeven bij Theo Jansen door een e- mail te sturen naar jansweiss@me.com."