Dames (Nederland) wereldkampioen 2022 (foto: Els Fondse)
Dames (Nederland) wereldkampioen 2022 (foto: Els Fondse) Foto: Els Fondse

Historisch WK Bandy in Växjö, Zweden

LINGEWAARD - Van 24 maart tot en met 2 april zal het wereldkampioenschap bandy voor dames en heren worden gehouden in Växjö in het zuiden van Zweden. De wedstrijden worden in een indoor stadion gespeeld in het plaatsje Åby vlak bij Växjö. 

Historisch omdat het de eerste keer is dat WK’s voor dames en heren in dezelfde periode en dezelfde plaats worden gespeeld. Het is de tweede keer in de Nederlandse bandy-historie dat het Nederlands damesteam gaat deelnemen aan een WK bandy.

De dames zijn vorig jaar in hun eerste WK direct wereld-kampioen geworden in de B-groep. De heren doen al geruime tijd mee aan WK’s en spelen in de top van groep B.
Bij de dames behoort Leanne van der Wielen uit Bemmel bij de selectie. Bij de heren behoort Stefan Geenen tot de selectie. Hij is geboren en getogen in Bemmel.
De dames spelen hun wedstrijden in één groep van zes teams, onderverdeeld in twee poules (29 maart-2 april). De heren spelen in groep B met 6 teams (24-27 maart). Tegelijk met de dames speelt ook groep A van de heren.

Voor extra informatie: Bandy Bond Nederland: www.bandybond.nl; Facebook: https://www.facebook.com/BandyBondNederland; Instagram: @nlwomensbandy en @nlmensbandyWebsite; WK: https://bandytournament.se/.