Opperste concentratie. (foto: Paul Hoeken)
Opperste concentratie. (foto: Paul Hoeken) Foto: Paul Hoeken

Een tientje voor taal

BEMMEL - In de Theaterkerk in Bemmel verzamelden zich vrijdag 10 maart twintig particuliere en bedrijventeams om mee te doen aan de quiz Tientje voor taal. Een quiz met onderdelen als spelling en betekenis van moeilijke woorden en herkenning van krantenkoppen en schrijvers.

Ook met het uit de De slimste mens bekende 'Zoek de verbanden' en een fotopuzzel. Hoe schrijf je bijvoorbeeld verrukkelijk? (met dubbel r en dubbel k). En wat is de betekenis van sinistronamie? (linkshandigheid). 

Het beste team en daarmee winnaar van de wisselbeker was het Lentse familieteam Gymnasiumgang. Meedoen was echter belangrijker dan winnen. Want Rotary Lingewaard-Bemmel organiseerde dit evenement om opbrengst te genereren voor een gezellige High Tea voor alleenstaande ouderen later dit jaar.
Inkomsten werden verkregen door inschrijfgelden van de teams en een deel van de baromzet van het Theatercafé. Om de baromzet te verhogen was het motto dan ook 'Hap, drink en wees vrolijk'.

Rotary Lingewaard-Bemmel is alle deelnemers en (prijzen)sponsors dankbaar. Met een opbrengst van uiteindelijk 3000 euro gaat die High Tea voor alleenstaande ouderen er zeker komen.