Leerlingen IKC De Wieling in Haalderen lopen voor de elfde keer voor schoon water

Algemeen

HAALDEREN - Wereldwijd hebben miljarden mensen geen toegang tot schoon water. Daarom slaan Amref Flying Doctors, Simavi, ZOA en Rotary de handen ineen. In 2023 organiseren zij wederom ‘Wandelen voor Water’. Een project voor basisschoolleerlingen in heel Nederland waarbij ze door middel van lessen en een sponsorloop leren én ervaren dat schoon water niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Met de opbrengst van deze wandeling worden waterprojecten gerealiseerd waardoor kinderen en hun familie in Afrika en Azië een kans krijgen op een gezonde toekomst. 

“We vinden het belangrijk om als verschillende ontwikkelingsorganisaties samen te werken aan één belangrijk doel, namelijk kinderen en hun ouders in ontwikkelingslanden toegang geven tot veilig water waardoor hun levensomstandigheden verbeteren. Hun zelfredzaamheid groeit en kinderen krijgen tijd voor school.”

Wandelen voor Water

Het unieke aan dit project is de combinatie tussen leren én doen. Tijdens het project krijgen leerlingen van de bovenbouw lessen over de waterproblematiek in ontwikkelingslanden. Daarna gaan ze zelf aan de slag en zamelen geld in voor waterprojecten in gebieden waar dit hard nodig is. Dit doen ze door middel van het lopen van een 6 kilometer lange sponsortocht met water. Een sportieve uitdaging waardoor de leerlingen ervaren wat hun leeftijdsgenoten in ontwikkelingslanden dagelijks meemaken. 

Leerlingen van groep acht van basisschool de Wieling te Haalderen gaan op 29 maart deze uitdaging aan. Voor meer informatie hierover: www.wandelenvoorwater.nl. “Ook u kunt ons helpen door te doneren; https://scholen.wandelenvoorwater.nl/fundraisers/carmen-roelofs-rutten.”